Mousserande citronsorbet

Serverar: 1 portioner

Tid: 5 minuter

En fräsch och god fördrink, efterrättsdrink eller varför inte unna sig som vardagslyx.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl pressad citronsaft
  • 1 äggvita
  • Citronskiva
  • Champagne/Mousserat vin
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Citronsorbet: Koka upp vattnet och tillsätt sedan sockret. Låt sjuda i 2-3 minuter. Låt sockerlagen svalna. Blanda därefter i citronsaften i sockerlagen. Vispa upp äggvitan och rör i. Om du har glassmaskin så starta maskinen och häll i blandningen. Om du fryser in sorbeten så rör lite emellanåt medan den stelnar.
    2. Vid servering: Lägg en citronskiva i botten av en champagnekupa och lägg en kula sorbet ovanpå. Häll sedan över champagne eller mousserat vin. Garnera sedan med en kvist mynta och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben