Mousserande fläderblomssorbet

Serverar: 6 portioner

Enkel och rolig sommardessert med smak av fläder, jordgubbar och citron. Tänk på att den behöver några timmar i frys. Istället för mousserande vin kan man välja cider med flädersmak.

Ingredienser

  • 4 dl outspädd fläderblomssaft
  • 3 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • Servering och garnering
  • 1 flaska mousserande vin
  • 6 jordgubbar
  • Citronmelissblad
  • Instruktioner

    1. Blanda saft och vatten.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i saften. Det gör ingenting om den flyter upp.
    3. Ställ i frys i 2-3 timmar.
    4. Ta ut sorbeten och vispa den skummig med el-visp. Låt den stå ett tag i rumstemperatur om den är för hård att vispa.
    5. Ställ in ytterligare 2-3 timmar i frys. Vispa eller rör om ett par gånger under tiden.
    6. Fördela det mousserande vinet i 6 vinglas.
    7. Skeda upp sorbeten i vinet. Dekorera med en jordgubbe och citronmelissblad.
    8. Servera genast medan vinet talar och sorbeten inte smält alltför mycket.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben