Kir Impérial

Serverar: 1-10 portioner

Tid: 5 minuter

En lyxig sommarstandarddrink...

Ingredienser

  • Hallonlikör (Liqueur de Framboise)
  • Mousserande torrt vitt vin (Chapel Hill, Freixenet) eller torr champagne
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Häll 2-3 cl hallonlikör i botten på ett högt champagneglas. Det går med koncentrerad hallonsaft också men blir inte lika gott.
    2. Fyll på med enkelt mousserande vin. Det behövs egentligen inte champagne. Smakskillnaden är - för mig - liten jämfört med prisskillnaden. Häll långsamt utmed kanten, så blandas inte allt helt, utan man får en mörkare hallonfärg i botten...
    3. Toppa med tre färska små hallon
    4. Servera med salta smördegsostpinnar (recept kommer).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben