Kir

Alltid lika gott...och ännu godare är det hemmagjorda...

Ingredienser

  • 3 kg svarta vinbär
  • 3 flaskor rödvin
  • 1 kg Dansukker Strösocker per liter
  • Instruktioner

    1. Skölj och mosa bären. Häll på vinet och låt stå i minst 2 dygn.
    2. Låt självrinna genom silduk. Mät upp och tillsätt 1 kg strösocker per liter vin. Ge ett hastigt uppkok. Skumma och häll upp på varma, väl rengjorda flaskor.
    3. Låt kiren vila svalt fram till jul.
    4. Ger ca 3 liter Kir.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat i Frankrike
    Det är en fröjd att handla mat i Frankrike, inte bara för att råvarorn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben