Gurksoppa med vinpärlor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Soppa är en bra förrätt tycker jag.

Ingredienser

  • 1 stor grön gurka
  • 1 gul lök
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 tsk basilika
  • 2 msk smör
  • ½ l grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mousserande vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten knippa rädisor
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Strimla gurkan på råkostjärn. Ställ ca 1 dl strimlor åt sidan. Hacka löken och fräs den med persilja och basilika utan att bryna. Tillsätt gurkan (inte den dl du ställt åt sidan) och buljongen och koka ca 10 min. Sila och spar buljongen. Kör det silade i mixer och blanda ner buljong och grädde. Smaka av med salt o peppar. Hacka rädisorna och blanda med vitlök och creme fraiche. Låt soppan koka upp, tillsätt vinet och toppa med rädisgrädde och gurkstrimlor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben