Gurksoppa med yoghurt och dill

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Friskt smakande gurksoppa !

Ingredienser

  • 2 gurkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 gram (ca 4 dl) naturell yoghurt
  • 8 ml torrt vitt vin
  • 8 ml mjölk
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • saft från en citron
  • 2 msk socker (ej rågade!)
  • 4 nypor salt
  • peppar
  • dill
  • Instruktioner

    1. Skala gurkorna och skär dom i bitar. Lägg i en mixer och blanda med yoghurten, vitlöksklyftorna, mjölken och vinet. Smaksätt med salt, peppar, socker och tillsätt olivolja, citronsaft och lite dill. Mixa igen.
    2. Servera väl kyld med en dillkvist som garnering!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben