Gurksoppa med yoghurt och dill
Serverar:
4 portioner
Tid:
10 minuter
Friskt smakande gurksoppa !
Ingredienser
2 gurkor
2 vitlöksklyftor
400 gram (ca 4 dl) naturell yoghurt
8 ml torrt vitt vin
8 ml mjölk
2 msk extra virgin olivolja
saft från en citron
2 msk socker (ej rågade!)
4 nypor salt
peppar
dill
Instruktioner
Skala gurkorna och skär dom i bitar. Lägg i en mixer och blanda med yoghurten, vitlöksklyftorna, mjölken och vinet. Smaksätt med salt, peppar, socker och tillsätt olivolja, citronsaft och lite dill. Mixa igen.
Servera väl kyld med en dillkvist som garnering!
Liknande recept
Älgbiffar med champinjoner och dill
2
30 min
4
Gurksoppa med vinpärlor
30 min
4
Kall fisksås med rom och dill
4
Kamakis vitlöksbröd med yoghurt och svart kaviar (skordópita)
2
1 h
5
1
Ugnsstekt lax med dill
5
20 min
5
6
Fruktsallad med yoghurt
5 min
1-100
Krämig gurksoppa
30 min
4-6
Räkor med dill och pepparrot
4
Paj med hallon och yoghurt
4.9
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!