Mousserande Gurksoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mousserande spännande soppa

Ingredienser

  • 1 färsk grön gurka
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk basilika
  • 1 msk smör
  • 5 dl grönsaksbuljong, tärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 dl mousserande vitt vin
  • Rädisgrädde
  • 1 knippa rädisor, finhackade
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs lök, persilja och basilika. 2. Skär gurkan i stavar, spara en frjädedel till garnering. Häll buljongen i lökfräset och lägg i gurkstavarna. Låt koka i 10 minuter. 3. Sila från buljongen i en kastrull. Kör gurk- och lökblandningen till puré i mixer eller food processor. Blanda purén med buljongen och grädden. Smaka av med salt och peppar. 4. Ge soppan ett uppkok och lägg i de sparade gurkstavarna. Vinet tillsätts strax före serveringen. 5. Blanda ingredienserna till rädisgrädden och servera den i en separat skål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben