Kall gurksoppa med kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Variera med räkor, gravad eller rökt lax. 450 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2-3 gurkor
  • 6 dl hönsbuljong
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 mogen avokado
  • 3 kvistar dill
  • 250 g kräftstjärtar i lag
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Fullkornsbröd
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skala gurkorna slarvigt. Halvera och kärna ur dem med en tesked. Gör följande i två omgångar i mixerkannan: Skär gurkan i bitar och lägg i mixen, häll på buljong och tillsätt créme fraiche. Mixa till en slät konsistens, använd pulsknappen.
    2. Skala och kärna ur avokadon, plocka blommor och dill från stjälkarna. Lägg avokado och dill i mixern. Späd med mer buljong, mixa soppan slät. Gör en omgång till och blanda sedan alltsammans.
    3. Blanda kräftstjärtarna med dill, olivlja, salt och peppar. Servera soppan kall med kräftorna och bröd. Garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben