Citruskryddad fläsksauté

Serverar: 4 portioner

Fläskkött får en mycket fin och god smak när det smaksätts med apelsin ochmandariner. Den lite söta apelsinsmaken tilltalar barnen.

Ingredienser

  • 400 - 500 g grytbitar av fläskkött
  • 4 dl vatten
  • 2 ½ dl fullkornsris
  • ½ tsk kanel
  • 3 ½ dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk rörsocker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 3/4 tsk ingefära
  • 1 burk mandariner
  • 1 tsk majsolja
  • Instruktioner

    1. Blanda ris och vatten i en kastrull. Koka upp, täck över och sätt ner värmen. Låt sjuda tills riset är färdigt, ca 40 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner kanel.
    2. Blanda under tiden ihop apelsinjuice, rörsocker, maizenamjöl, apelsinskal och ingefära. Blanda väl. Putsa grytbitarna och skär dem i 2½ cm stora kuber. Låt mandarinerna rinna av.
    3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme. Lägg i köttet och bryn under omrörning tills det inte längre är rosa i mitten, ca 5 minuter. Lägg köttet åt sidan. Häll apelsinjuiceblandningen och mandarinerna i stekpannan och sjud upp under omrörning tills såsen tjocknar, ca 5 minuter. Blanda köttet med såsen och sjud i ca 4 minuter.
    4. Lägg upp riset på ett serveringsfat och lägg kött- och mandarinblandningen ovanpå. Servera genast.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 15 min
    5-6
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben