Citrusrutor från Palermo

Serverar: 20 portioner

Den spännande blandningen av citron, apelsin, lime och anisfrön gör kakorna till en liten smaksensation. Bakverket blir snabbt citrusälskarens favorit.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Citruslag
  • 1 apelsin
  • ½ citron
  • 1 limefrukt
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk anisfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt svalna.
    2. Vispa ägg, socker och salt pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det smälta matfettet och mjölblandningen i äggvispet. Rör allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en bakpappersklädd, liten långpanna, ca 20x30 cm.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kontrollera med en provsticka att den är torr inuti, innan du tar ut den ur ugnen.
    5. Skölj citrusfrukterna i ljummet vatten. Riv skalet av dem och pressa ur saften.
    6. Blanda citrussaft och citrusskal med florsocker. Stöt anisfröna i en mortel och blanda med citruslagen.
    7. Skeda citruslagen över den heta kakan. Låt den kallna. Skär sedan kakan i 20 små rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben