Clafoutis med blåbär och citron

Serverar: 4 portioner

Bjud gästerna på en ljummen fransk dessert med härlig, frisk smak av blåbär och citron. Clafoutis - en finare ugnspannkaka i portionsform.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl vetemjöl
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • Fyllning
  • 250 g frysta blåbär
  • ½ dl socker
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 msk potatismjöl
  • Garnering
  • Florsocker
  • Citronmeliss
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, salt och vetemjöl till en slät smet. Vispa ner grädden. Häll smeten i smorda portionsformar.
    3. Halvtina blåbären, ca 30 sekunder i en skål i mikron och blanda dem med socker, rivet citronskal och potatismjöl.
    4. Fördela blandningen i formarna och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
    5. Garnera med siktat florsocker och citronmeliss. Serveras ljummen med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben