Classic cheesecake

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Hur god som helst! Och kul och göra!

Ingredienser

  • 10 st digestivekex, fullkorn
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 500 g Arla kökets Kesella kvarg
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • Topping
  • 4 dl Arla köket créme fraiche
  • 1dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 250 g jordgubbar
  • Sås
  • Ca 300 g jordgubbar
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa eller mixa kexen fint.
    2. Smält smöret och rör ner i smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter.
    3. Vispa ihop kesellan, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna i minst 15 minuter.
    4. Blanda ihop créme fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda ytterligare 15-20 min. Låt kakan kallan. Garnera med jordgubbar.
    5. Sås: (ej nödvändig) . Mixa jordgubbar, socker och citronsaften.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    Gunjo53 6 april 2009

    Hej, jag bjöd på denna goda cheesecake i helgen och den blev godkänd, nu vill de ha receptet inför påskhelgen. Jag kan verkligen rekommendera denna!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben