Cocosglass

Serverar: 8 portioner

Varför inte variera sig när det gäller glass? Här en glass med cocossmak.

Ingredienser

  • 400 g osötad kondenserad mjölk
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 400 g kokosmjölk
  • 1/2 dl Dansukker brun farin
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1 krm riven muskotnöt
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Limeskivor
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda samman de olika mjölksorterna i en skål. Rör i farinsocker, vaniljsocker och muskot. Ställ in skålen i frysen i 1-2 timmar. Tag ut skålen med den halvfrusna massan och vispa kraftigt med elvisp till nästan dubbel volym.
    2. Sätt in glassmassan i frysen igen och låt stå i minst 5 timmar. Vid serveringen läggs glassen upp i kulor som strös med kokosflingor. Garnera med limeskivor och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben