Cognacsås

Serverar: 4 portioner

Den perfekta dessertsåsen . Istället för vaniljsåsen till pajen. Passar utmärkt till äpplekakan eller päron och äpplekompott.

Ingredienser

  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 msk socker
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 - 2 msk cognac
  • Instruktioner

    Rör ihop potatismjölet med sockret tillsammans med 1 - 2 msk av mjölken. Koka upp resten av mjölken och tag av från värmen, tillsätt potatismjölsredningen under omrörning, låt få ett hastigt uppkok. Vispa upp äggulorna med lite av den varma såsen och tillsätt den sedan till såsen under ständig vispning, värm upp på nytt, nu får den absolut inte koka. Rör ner cognacen och servera till ex äpplekaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gratinerade skaldjur
    Här följer två underbara recept - gratinerade havskräftor med en ljuvl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben