Fläskfilé i cognacsås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Jag har fått dille på cognac i såser, I LOVE IT!!!

Ingredienser

  • 1 stor fläskfilé
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 25 g margarin
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 dl grädde
  • 1 liten skvätt cognac
  • Soya
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva fläskfilén i lagom stora skivor, krydda dem och stek på bägge sidor, lägg åt sidan medan du gör den dunder goda såsen!
    2. Smält ner smöret i köttskyn och smula ner buljongen (jag brukar ta lite extra konc oxfond) Vispa ner grädden och häll på cognacen Smaka av med lite kryddor, och färga såsen med lite soya!
    3. Låt detta stå o småputtra en stund till såsen har tjocknat något, eller kan man reda med lite maizena.
    4. Lägg tillbaka köttet i såsen och servera med kokt potatis eller potatisgratäng och lite ångkokt fryst broccoli
    5. Må det smaka kära vänner=)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben