Cookie dough cupcakes

Serverar: 12 portioner

Cupcakes/muffins med kakdegsfyllning och pyttekakor som dekoration. I Amerika är det inte alls ovanligt att man använder rå kakdeg i bakverk, glass och milkshake. Blir underbart gott! På Amerikanskt manér bakas dessa cookies med ägg. Det ger en något mjukare och segare kaka jämfört med vanliga svenska småkakor, som är sprödare i konsistensen. Vill du ha knaprigare kakor utesluter du ägget. För extra crunch kan kakorna torkas i ugn på 100 grader i 30-60 minuter.

Ingredienser

  • Muffins
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 4 dl ljus glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Cookie Dough
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 dl havremjöl (ren havre)
  • 2 dl ljus glutenfri mjölmix
  • ½ dl mörka chokladknappar eller hackad choklad
  • Frosting
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 burk marshmallowsfluff
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Muffinsen: Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt i smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt i dessa i äggsmeten.
    3. Fyll muffinsformar till 3/4 med smeten och placera dem gärna i en muffinsplåt så att de får stöd. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, eller tills muffinsen är torra. Låt svalna helt innan de fylls med kakdeg (cookie dough).
    4. Cookie Dough: Vispa smör och socker vitt. Tillsätt sirap, vaniljsocker och äggula och vispa till en jämn smet. Vispa i mjölet och blanda sist i chokladknapparna.
    5. Rulla 12 hasselnötsstora kulor av knappt hälften av kakdegen, som ska gräddas och användas som dekoration. Placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
    6. Gröp ur en grop i toppen på varje muffins och fyll med 12 ogräddade bollar av den resterande kakdegen.
    7. Frostingen: Vispa smöret helt mjukt. Tillsätt marshmallowsfluff och vaniljsocker och vispa till en jämn smet.
    8. Bred eller spritsa på frostingen och stick i en liten kaka.

    Liknande recept

    5
    20 min
    35-40
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben