Coquilles St Jacques a la nage

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En väldigt god rätt på pilgrimsmusslor

Ingredienser

  • 16 pilgrimsmusslor
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • 1 stjälkselleri
  • 1 liten fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • ½ butelj vitt vin
  • ½ butelj vatten
  • 60 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 bouqet garni
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    Skölj musslorna (behåll rommen om den finns) och grönsakerna. Skär grönsakerna i fina tärningar. Fräs grönsakerna med salt och peppar och bouqet garni i smör i en sauteuse ca 5 min. Koka upp vin och vatten i en kastrull och koka i 3 min. (Viktigt). Slå blandningen över grönsakerna, låt koka upp och tillsätt musslorna. Värm i högst 5 min, tillsätt creme fraiche och smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben