Coquille med gös

Serverar: 4-6 portioner

En fiskrätt från det ryska köket. Coquille betyder snäcka, men den görs här på ett ugnsfast fat. Enligt ursprungsreceptet ingår färska kräftstjärtar, men det går lika bra med djupfrysta.

Ingredienser

  • 5-7 hg gösfilé
  • 1 hg karljohanssvamp, rensad (el champinjoner)
  • 1 citron
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 15 kräftstjärtar
  • Riven parmesanost
  • 50 g smör
  • Sås
  • 2 msk mjöl
  • 3 msk smör
  • 3-4 dl grädde
  • Instruktioner

    Skär filéerna i mindre bitar. Smöra ett ugnsfast fat. Lägg i fiskbitarna, salta, ta några varm på pepparkvarnen, pressa över saften av ½ citron. Täck med folie och ställ formen i 225-250 grader varm ugn ca 10 minuter. Gör såsen under tiden som fisken är i ugnen. Den ska vara tjock. Skär svampen i mindre bitar och låt den bli mjuk i litet smör. Smöra ett inte alltför stort ugnsfast fat med rikligt med kallt smör. Slå på hälften av såsen och strö över ett täcke av parmesan. Lägg upp fiskbitarna och täck dem med svampen och kräftstjärtarna. Häll över resten av såsen, strö över mera parmesan. Flocka över resten av smöret och ställ in formen i varm ugn, ca 250 grader, tills ytan är vackert ljusbrun. Garnera med en rad tunnskurna citronskivor. Servera som liten förrätt eller som ensamrätt med pressad potatis eller kokt ris.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    6
    19

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben