cornflakes crisps

Tid: 30 minuter

ett måste till jul

Ingredienser

  • 100 g ljus mjölkchoklad marabou
  • 250 g nougat
  • 350 g nutella
  • 1 liter cornflakes
  • 300 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • Instruktioner

    1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten) ta av skålen från värmen.
    2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
    3. Häll ut detta i en liten rektangulär form 26X13 cm klädd med bakplåtspapper packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
    4. Låt stelna i kyl el frys ca 10-15 min och skär kakan sen i 2X4 cm breda bars/bitar.
    5. Finhacka den mörka chokladen smält 1/3 del av den i ett vattenbad tag av skålen från värmen och rör sen i resten av chokladen tills allt smält låt svalna under omrörning till ca 28 grader.
    6. Doppa bitarna i chokladen gärna med hjälp av en gaffel låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AckisF 20 december 2012

    Riktigt goda. Jag rekommenderar att man har dem i frysen en bra stund innan man doppar dem i mörk choklad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben