Crisp snacks

Serverar: 8-10 portioner

Husmanstilltugg

Ingredienser

  • 1 paket urvattnade salta sillfiléer (420 g)
  • Vetemjöl (till panering)
  • 2 ägg (till panering)
  • Ströbröd (till panering)
  • 2 gula lökar
  • 3 dl vispgrädde
  • Knäcke till servering
  • Dill för garnering
  • Smör till stekning
  • Ev salt
  • Ev nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär flundrorna i enkla sillfiléer. Låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg upp vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd i varsin skål/fat.
    2. Vänd filéerna i vetemjöl och skaka av överflödigt mjöl. Vänd dem sedan i äggen och därefter i generöst med ströbröd. Klappa in ströbrödet så att det verkligen fäster.
    3. Skala, dela och strimla löken. Fräs den mjuk i 1 msk smör på medelhög värme. Häll i grädde och låt koka ihop till en simmig/tjock konsistens. Krydda ev med salt och peppar. Ställ kallt.
    4. Stek sillen hastigt i en het panna i rikligt med smör. Stek i omgångar. Ställ kallt i minst 3 timmar. Förbered hit.
    5. Sätt ugnen på 150°C. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem på en ugnsplåt. Värm i ca 10 minuter. Värm lökkrämen, gärna i mikron. Lägg sillbitarna på bitar av hårt bröd och skeda på lökkräm. Garnera med stora dillvippor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben