Crabcakes

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smidiga att göra, lätta att steka men de bästa av allt! De smakar ju gott!

Ingredienser

  • 400 g kolja eller torskfilé
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk dijonsenap
  • 170 g konserverad krabba på burk
  • 2 salladslökar
  • Instruktioner

    1. Finfördela fisken i en matberedare.
    2. Tillsätt potatismjöl, äggvitor, salt, vitpeppar, sweet chilisås och dijonsenap. Mixa ihop till en färs.
    3. Häll av krabbköttet, kram ur det försiktigt. Skölj och strimla salladslöken fint. Blanda ner krabba och salladslök i färsen. Forma till biffar och stek i olja 3-4 min på varje sida, på medelvärme.
    4. Servera med citronklyftor, kall fisksås, sallad och bröd. Vill man ha det mer mättande servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben