Fisk- och kräftburgare med löjromsdressing

Serverar: 4 portioner

Här är en burgare som påminner om de av amerikanerna så älskade crabcakes.

Ingredienser

  • ca 170 g kokta skalade kräftstjärtar
  • 300 g vit fiskfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm dillfrö
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 litet ägg
  • 1-2 msk smör
  • Löjromsdressing
  • 4 msk löjrom (ca 60 g)
  • 1 ½ dl lätt creme fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
  • Servering
  • 4 skivor vitt bröd
  • 150 g lättkokt, späd sparris
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Spara några kräftstjärtar till garnering. Mixa resterande kräftstjärtar och fisken grovt.
    2. Blanda det med salt, peppar, dillfrö, dill och ägg.
    3. Forma 4 burgare.
    4. Blanda löjrom, lätt creme fraiche och gräslök till dressingen
    5. Smörstek burgarna över medelvärme 4-5 min på varje sida.
    6. Servera dem på bröd med sparris. häll över löjromsdressingen och toppa med kräftstjärtar. Servera med sallad och citron

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben