Crabcakes med tartarsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Frasiga små goda crabcakes! hittade receptet i senaste numret av Grapevine. (bra gratis vintidning från www.hermanssonco.se)

Ingredienser

  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl strimlad salladslök
  • 2 stora ägg
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 2 tsk hackad färsk dragon
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 burkar krabbkött, à 170 g
  • 2 dl panko (japanskt ströbröd,finns i välsorterade butiker)
  • Smör
  • Olja
  • SÅS
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 tärnat syrligt äpple, t ex Granny Smith
  • 1/2 dl hackade cornichons
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 2 msk kapris
  • 2 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Börja med kakorna: blanda majonnäs, salladslök, ägg, skal och saft av citron, persilja, dragon, salt och peppar till en smet. Rör ner avrunnet krabbkött och panko. låt stå och svälla i 15 min. Forma till små biffar och ställ in i kylen i 30 min.
    2. Blanda ingredienserna till tartarsåsen så länge. Låt vila i kylen.
    3. Hetta upp lite smör och olja i en tjockbottnad stekpanna på medelvärme. Stek ett par kakor i taget så att de får fin färg på båda sidor, cirka 5 min sammanlagt. tillsätt mer fett om det behövs.
    4. Servera crabcakes med tartarsåsen, grönsallad och citron.

    Liknande recept

    4
    5 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben