Stekta fiskfiléer med Tartarsås

En god fiskrätt.

Ingredienser

  • 600 g Fiskfiléer , torsk eller liknande fisk
  • 1 dl olja
  • ½ dl pressad citron saft
  • 2 msk finhackad lök
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • salt
  • smör
  • Tartarsås
  • 1 dl majonäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • 1 krm curry
  • 1 dl hackad inlagd gurka
  • 1 hackat hårdkokt ägg
  • 2 msk fint strimlad purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop olja, citronsaft, lök och peppar till en marinad. Häll marinaden över fisken och ställ fisken kallt ett par timmar. Tag upp filéerna och vänd i mjöl och salt. Stek i smör.
    2. Tartarsås: Rör ihop majonäs och creme fraiche. Tillsätt senap, curry, gurka, ägg och purjolök. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben