Crema Catalana variant

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Love it, gärna karamelliserad. När man hälle rpå det smälta sockret på den kalla desserten så stelnar den, och det är ljuvt att med skeden knacka hål på det för att komma till krämen;))

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • ½ l standardmjölk
  • 1 dl strösocker, samt ytterligare 1 dl om krämen ska karamelliseras
  • 1 kanelstång
  • Skalet av ca ½ citron
  • 2 msk maizenamjöl
  • Malen kanel till dekoration om så önskas
  • Instruktioner

    1. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull och tillsätt citronskalet och kanelstången. Koka upp och låt stå och sjuda i ca 10 min. på låg värmen. Sila bort citronskalet och kanelstången.
    2. Vispa äggulorna ihop med sockret och maizenamjölet i kastrullen. Tillsätt mjölkblandningen och sjud på låg värme under ständig omrörning tills krämen tjocknar.
    3. Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen för att kallna. Servera med malen kanel som garnering eller karamellisera:
    4. Häll ca 1 dl strösocke ri en stekpanna. Värm på låg värme unde rständig omrörning. "Glasyren" är klar när sockret har smält och är gyllenbrunt, det får inte brännas vid!!
    5. Häll det karamelliserade sockret på toppen av den kalla krämen och servera!!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben