Crema di Limoncello

Serverar: 2 portioner

Krämig citronlikör. Den här "krämiga limoncellon" ska förvaras i frysen.

Ingredienser

  • 1/2 liter 90% alkohol
  • 1,5 liter mjölk (3%) med lång hållbarhet (mjölk med lång hållbarhet är ultrapastöriserad och kan förvaras i rumstemperatur så länge förpackningen är obruten.)
  • 5 obehandlade citroner
  • 1 kg socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Tvätta och borsta citronerna noga. Skär av det gula skalet (ej det vita underskalet) på längden i avlånga strimlor, ca 1-2 cm breda. Man kan även använda en skalstrimlare.
    2. Lägg citronstrimlorna i en stor glastillbringare och häll på alkoholen. Täck över med plastfolie och låt stå mörkt i rumstemperatur i ca 6 dagar. Rör om då och då.
    3. Koka mjölk, socker och vaniljsocker i 20 min. Låt svalna. Sila ner alkoholen i mjölken (citronskalen slängs bort), blanda väl och häll upp på flaskor. Lägg flaskorna i frysen. Det går att dricka likören genast men den är godare efter ca en vecka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben