Creme Catalana

Serverar: 8 portioner

En härlig efterrätt.

Ingredienser

  • 7,5 dl mjölk
  • 3/4 citron, skalet
  • 2 kanelstänger
  • 6 äggulor
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 msk maizena
  • 1 l bär av valfri sort
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken. Lägg i citronskal och kanelstänger. Sjud i 10 min. Lyft upp stänger och skal.
    2. Vispa ihop äggulor och socker. Vispa i maizenan i äggvispet + 3 msk av den heta mjölken.
    3. Vispa ner resten av mjölken och häll det i kastrullen. Sjud under omrörning tills det tjocknar. Ta bort från värmen och ställ i kallt vatten. Vispa och svalna något.
    4. Servera ljummen med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben