Crème de Cassis biskvier

Dessa biskvier har fått namn efter ovannämnda svarta vinbärslikör. Byt gärna ut svarta vinbärsessens mot likören.

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 4-5 droppar svarta vinbärsessens
  • Smörkräm
  • 100 g margarin
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk svarta vinbärsessens
  • 6-8 droppar svart hushållsfärg
  • Garnering
  • 150 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Bottnarna: Vispa äggvitorna till löst skum. Blanda dem med mandelmassan till en smidig deg. Klicka med hjälp av två skedar ut mandelmassan på bakpappersklädd plåt, eller rulla valnötsstora bollar. Platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Biskvierna lossnar lätt om du drar papperet med kakorna från plåten och sköljer den med kallt vatten. Lägg sedan tillbaka papperet på den fuktiga plåten och ta loss kakorna.
    3. Smörkräm: Rör mjukt margarin med florsocker, äggula och kakao till en smidig smörkräm. Bred den lite toppig på undersidan av de kalla bottnarna. Ställ kakorna i kylen så att smörkrämen blir riktigt kall.
    4. Garnering: Bryt sönder chokladen i en skål. Ställ den i sjudande vatten till chokladen smälter. Eller smält i mikron 1/2 - 1 minut.
    5. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben