Crème fraichesås med senap och dill

Serverar: 4 portioner

Mycket god kall sås, och dessutom snabb och enkel att göra. Jättegod till varmrökt lax, stekt spätta och stekta fiskpinnar m.m.

Ingredienser

  • 4 dl lätt crème fraiche 15%
  • 1-2 msk lättmajonnäs
  • 1 ask hackad dill (frusen)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm lökpulver
  • 1 krm citronpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraiche med majonnäs, dill, pressad vitlök, senap, Franska örter, svartpeppar och ytterst lite salt, eller efter smak. Rör om väl. Låt stå 2-3 timmar i kylen och mogna, eller under natten.
    2. Servera till varmrökt lax, stekt spätta eller annan fiskrätt. Även god till fiskpinnar m.m. Bjud gärna en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben