Crème fraichesås med senap och dill
Mycket god kall sås, och dessutom snabb och enkel att göra.
Jättegod till varmrökt lax, stekt spätta och stekta fiskpinnar m.m.
Ingredienser
4 dl lätt crème fraiche 15%
1-2 msk lättmajonnäs
1 ask hackad dill (frusen)
2 vitlöksklyftor
2 msk sötstark senap
1 krm svartpeppar
1 krm lökpulver
1 krm citronpeppar
Salt
Instruktioner
- Blanda crème fraiche med majonnäs, dill, pressad vitlök, senap, Franska örter, svartpeppar och ytterst lite salt, eller efter smak. Rör om väl.
Låt stå 2-3 timmar i kylen och mogna, eller under natten.
- Servera till varmrökt lax, stekt spätta eller annan fiskrätt.
Även god till fiskpinnar m.m. Bjud gärna en grönsallad till.
Liknande recept
Kommentarer (0)