Crème pâtissière

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Klassisk vaniljkräm helt enkelt. Öka antalet äggulor om du vill ha tyngre/maffigare kräm (liknande effekt om du byter ut delar av mjölken mot grädde). Om du minskar på mjölet får du en mer såsig skapelse. Byt ut vaniljstången mot annan smaksättning (rom eller kaffe t.ex.).

Ingredienser

  • 5 dl standardmjölk
  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker (gärna finkornigt)
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    Koka upp mjölken med snittad och avskrapad vaniljstång. Vispa samtidigt äggulor och socker vitt & pösigt. Rör ner majsstärkelsen i äggvispet. Ta bort vaniljstången från mjölken. Häll långsamt den kokande mjölken ner i äggvispet samtidigt som du vispar. Häll tillbaka i kastrullen och låt blandningen komma upp emot kokpunkten igen. Vispa konstant och låt den tjockna. Rör ner smöret (har du inte vaniljstång, så skall oftast "kryddan" i först nu). Häll över i en kall skål och täck med plast. Kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben