Crostinis med chilichoklad
Serverar:
6 portioner
Gott som tilltugg till champagne.
Ingredienser
200 g mörk choklad, 70 %
1½ dl vispgrädde
2½ msk honung
1 krm Red hot chili pepper (chiliflakes på kryddburk)
1 msk smör
½-1 smal baguette
2 msk smör
Olivolja, extra virgine
Flingsalt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva baguetten i tunna skivor och pensla dem med smält smör och olja, salta försiktigt med flingsalt.
Rosta dem gyllene i ugnen och låt dem svalna.
Finhacka chokladen i en hushållsmixer.
Koka upp grädde, honung.
Häll grädden över chokladen under mixning, tillsätt smöret och chili och mixa precis så att det går ihop.
Lägg en klick chokladtryffel på varje brödskiva, ringla över lite extra olivolja och toppa med flingsalt.
Liknande recept
Tomat- och olivröra
4
Crostini med crema verde - grön röra
Kräftröra med dill och tabasco
4
Kräftröra och löjrom på crostinis (plockmat)
3
20
Het chilichoklad
2
Crostinis med krabbmousse
5
1
Pannkakor med päron och chilichoklad
30 min
6
2
Olivröra
10 min
4-8
Ärtpesto
5
10 min
6-10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!