Cubanska kotletter

Serverar: 4 portioner

Kryddstarka kotletter.

Ingredienser

  • 4 griskotletter eller 8 dubbla lammkotletter
  • Kryddblandning
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 2 tsk Danukker råsocker
  • 3 msk olja
  • Salsa
  • 1 mango
  • 1 papaya
  • 3-4 tomater
  • 2 msk Dansukker ljus sirap
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 1 riven eller fint hackad vitlöksklyfta
  • 1/4 röd chilifrukt
  • 1 msk finhackad, färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till kryddblandningen. Pensla blandningen på köttet. Ställ i kylskåp i 3-4 timmar. Grilla kotletterna 3-4 minuter per sida, något kortare tid för lammkotletterna.
    2. Skala frukterna och skär fruktköttet i tärningar. Dela och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i tärningar. Tag bort kärnorna i chilin och skär den i mycket små tärningar. Blanda samman samtliga ingredienser till salsan och ställ i kylskåp för att mogna i smak.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben