Cupcakes med banan och kokos

Serverar: 20 portioner

Saftiga muffins man bara vill ha fler av.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl gräddfil
  • 1 mogen banan
  • 2 ägg
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 förp färskost, 200 g
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 msk florsocker
  • Ca 20 bananchips
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Blanda gräddfil, mosad banan och smör. Vispa ner ägget och vänd ner i mjölblandningen.
    3. Fördela smeten i dubbla små muffinsformar, nästan upp till kanten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Rosta kokosen gyllene i en torr stekpanna. Rör ihop färskost, smör och florsocker.
    4. Toppa muffinsen med färskostblandningen. Strö över den rostade kokosen och dekorera med bananchips.

    Liknande recept

    3.8
    40 min
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben