Cutlets

Serverar: 5-7 portioner

Jättegoda "köttbullar" från Sri Lanka. Kan ätas som del av en måltid tillsammans med ris och curry rätter eller som tilltugg.

Ingredienser

  • 500g köttfärs
  • 3-4 kokta potatisar, pressade
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1/2 grön färsk chillie finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Panering
  • 1-2 ägg
  • Ströbröd
  • Olja till fritering
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärsen, krydda med salt och peppar efter smak. Tänk på att du kommer att tillsätta färsk chillie senare!
    2. Blanda den stekta köttfärsen med den råa hackade löken och chilin. Blanda med den pressade potatisen till en fast smet.
    3. Rulla stora (ca 3 cm i diameter) bollar.
    4. Doppa i uppvispat ägg och rulla i ströbröd. Fritera bollarna i olja i en kastrull eller fritös.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben