Fisk cutlet

De här är en indisk förätt som är mycket populär.

Ingredienser

  • 1 burk makrill eller tonfisk, 425 g
  • 250-300 g potatis
  • 100 g lök
  • 2 st grön chili
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1/2 citron
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • Olja för fritering
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i en kastrull med lite salt.
    2. När potatisen kokat klart ta den och mosa den med handen. Hacka löken smått och den gröna chilin, blanda med potatisen.
    3. Häll bort vattnet från fisken och mosa ner den med potatisen och blanda allting tillsammans och smaksätt med salt och peppar även lite citronjuice.
    4. Gör sedan till små bollar. Doppa dem i äggen, och vänd dem så att alla sidor täcks. Vänd dem därefter i ströbrödet.
    5. Värm upp oljan för fritering och fritera dem, tills de är bruna på alla sidor.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben