Kyckling från Sri Lanka

Serverar: 4-6 portioner

En jättegod kycklingcurry som jag brukade laga när jag bodde i Sri Lanka. Aginomoto finns att köpa på välsorterade orientaliska affärer.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tomat
  • 1 tsk chilipulver
  • Svartpeppar
  • 1 msk curry
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk koriander
  • 1/2 tsk fänkål
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 hel nejlika
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 kycklingbuljong tärning
  • Salt efter smak
  • 1 tsk aginomoto
  • 2 msk pressad citron
  • 1-2 dl cocosmjölk
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen i ca 12 delar.Hetta oljan. Fräs lök., vitlök, chili, svartpeppar, curry, salt, nejlika, aginomoto, kummin, fänkål, korriander, ingefära, gurkmeja och tomat till en brun massa utan att bränna.
    2. Smula i buljongtärningen. Lägg i kycklingen, eventuellt lite vatten. Lägg på ett lock och låt puttra på svag värme i ca 20-25 minuter.
    3. Häll över citronsaften, häll i cocosmjölken. Kolla så att kycklingen är färdig.
    4. Servera med ris och grönsaksrätter, och eventuellt cutlets. (Se mina recept)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 15 februari 2010

    Åhh så gott, 5p o ett stort tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben