Daimglasstårta

Tid: 25 minuter

Jätte god och enkel att göra.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 100 g mandel oskalad & malen
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker (eller mindre)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dubbel daim krossad
  • Garnering
  • 1 hackad daim
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum .Vänd ner mandeln.Täckbotten med en rundel av bakplåtspapper. andvänd en rund slät form med löstagbarkant (viktigt)Häll i smeten och bred ut den. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt svalna. Tag kakan ur formen coh drag bort pappret. vispa äggulor och socker pösigt och vit Vispagrädden i en annan skål. Rör ner gräddenmed ägg-smeten och häll i daimkrosset. Lägg tillbaka den kalla den trårtbottnen i formenoch häll smeten över. Lägg på hackad daim. Låt stå i frysen minst 3 timmar och ta fram tårtan 10 min före servering.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben