Daimglasstårta

Serverar: 6 portioner

Super god glasstårta som går hem hos de flesta.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 st äggvitor
  • 150 gram socker
  • 150 gram finhackad mandel
  • Glass fyllning
  • 3 st äggulor
  • 3 msk socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 pkt dubbel daim (hackade)
  • Instruktioner

    1. Botten: Vispa äggvitorna styvt och vänd ner sockret och vispa tillsammans tills styvt vänd därefter ner de hackade mandeln.
    2. Häll ner smeten i en smord form med avtagbar sida. baka den i ugn i ca 30 min på 175 grader. Låt sedan bottnen svalna på galler innan glass smeten hälls på.
    3. Glassen: Vispa äggulorna och sockret luftigt. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten tillsammans med grov hackad daim.
    4. Häll glass smeten på den kalla bottnen som fortfarande är i sin form och ställ in i frys i 4 timmar innan servering.
    5. Ta fram glassen ca 20 min innan den ska ätas så är den lättare att dela och inte alls så hård.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben