Daimglasstårta med maräng

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 20 minuter

Söt men god dessert

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl grädde
  • 1 msk strösocker
  • 1 marängtårtbotten (inköpt)
  • 2 dubbeldaimar
  • Instruktioner

    1. Ägg, strösocker och vaniljsocker vispas hårt.
    2. Grädde och strösocker vispas till hårt skum.
    3. Hacka de 4 daimarna i småbitar.
    4. Blanda samman äggblandningen, grädden och daimarna till en smet.
    5. Häll hälften i en form med löstagbar botten 24 cm i diameter. Lägg i marängbotten och häll sedan resten av smeten ovanpå.
    6. Täck med gladpack
    7. Frys i minst 6 timmar.
    8. Servera med någon syrlig frukt eller bara som den är.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (2)

    spiskummin 4 november 2011

    Verkligen försvinnande god! En favorit som kommer att bli given hos oss, tack ;)

    falkare 6 december 2011

    Ja visst är den här glasstårtan god! Jag brukar göra bara daimglassen utan maräng samt göra den som vanlig vaniljglass ibland - alla gillar den här glassen å den går att variera.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben