Daimis (dajmglass)

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Detta recept bjöd min syrra på då jag besökte henne i sommras (danmark) Receptet är från kogebogen.dk

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 150 g socker
  • 150 g finhackade mandlar
  • 3 ägg gulor
  • 3 msk socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st dajm chocklad 100g
  • Instruktioner

    1. Botten: Vispa äggvitorna nästan styva, häll sockret i. Vispa det hela styvt, häll sedan i finhackad mandel. Häll marängmassan i en smord mjöltäckt formmed löstagbar kant (springform). Baka den i 175 grader i 30 min. Ta ut formen låt den kylas av (helt kall) innan glassen lägges på.
    2. Fyllningen (glassen): Vispa äggulorna sockret lätt och luftigt. . Vispa grädden, vänd ner den i äggmassan tillsamman med grovhackad dajm.
    3. Lägg glassmassan på marängbotten, täck över den. Sätt den i frysen minst 4 timmar. Låt glassen stå 20 min i rumstemperatur innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben