Dajmglass med hallon

Serverar: 4 portioner

God hemlagad glass.

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk sirap eller flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk mandellikör
  • 1 dubbeldajm
  • Till serveringen
  • Mynta
  • 250 g tinade eller färska hallon
  • Instruktioner

    1. Klä en skål som rymmer ca 7 dl med plastfolie.
    2. Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker vitt och fluffigt.
    3. Vispa grädden och smaksätt den med mandellikör och hackad dajm. Blanda samman äggsmeten med gräddsmeten.
    4. Häll smeten i skålen och täck över med plast. Frys glassen minst 5 timmar. Låt den tina 15 minuter i kylen, innan den stjälps upp på serveringsfat. Dekorera med mynta och servera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben