En konfektlikande kaka som serveras med en klick grädde. Bakas med fördel i förväg.
Ingredienser
200 g smör
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl daimkulor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist smöret.
- Klä en långpanna, 20*30 cm, med bakpapper. Bred ut smeten och strö över daimkulorna.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Kakan ska vara tungt gungig.
- Låt den svalna helt och skär i trekanter eller rutor.
Liknande recept
Kommentarer (0)