Daimrutor

Serverar: 24 portioner

En konfektlikande kaka som serveras med en klick grädde. Bakas med fördel i förväg.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl daimkulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist smöret.
    4. Klä en långpanna, 20*30 cm, med bakpapper. Bred ut smeten och strö över daimkulorna.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Kakan ska vara tungt gungig.
    6. Låt den svalna helt och skär i trekanter eller rutor.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    20
    11
    3
    25 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben