Daimrutor

Serverar: 20 portioner

Tid: 25 minuter

Fick receptet av min dotter som tyckte att det lät gott. Receptet har hittats i Vecko Revyn för något år sedan. Den är fantastiskt god och enkel att göra. Snarlik moccarutorna som görs med glädje.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vatten
  • 200 gram smör
  • 100 g Marabou Daim (Marabou mjölkchoklad med daimbitar)
  • Glasyren
  • 3½ dl florsocker
  • 4 msk smör
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Marabou Daim (Marabou mjölkchoklad med daimbitar)
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och kakaon och rör ner i smeten. Koka upp vatten och smör så smöret smälter. Rör ner det i smeten. Hacka daimchokladen i mindre bitar och lägg i smeten.
    2. Smöra och bröda en ugnsplåt och häll i smeten i den.
    3. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader C i ca 25 minuter. Låt svalna.
    4. Glasyren: Hetta upp florsocker, smör, kaffe, vaniljsocker och kakao och rör till en jämn smet. Bred glasyren över kakan när kakan svalnat.
    5. Hacka daimchokladen i mindre bitar och strö krosset över glasyren när glasyren svalnat.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    20
    11

    Kommentarer (1)

    saranghe 12 mars 2011

    Dom ser så goda ut ^^ ska baka dom med en gång :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben