Daimrutor

Toppen Goda

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 200 g mald mandel
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • Ca 1½ msk kakao
  • Hallon
  • Ca 1 krossat dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver som i sin tid blandas i den malda mandeln. Tillsätt allt i äggsmeten, rör om till en jämn smet.
    2. Smörj ett bakplåtspapper väl med matfett och lägg i en mindre långpanna ca 25*35 cm. Bred ut smeten, grädda i 175 grader, 35 min eller tills den känns torr. Stjälp upp på bakplåtspapper, dra av papperet den gräddats på. Låt svalna
    3. Vispa grädden lätt, smaksätt med kakao. Bred ut chokladgrädden över bottnen till tårta eller skär i rutor och spritsa chokladgrädde på, garnera med hallon och daimkross

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    20
    11
    3
    25 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben