Daiquiri Cheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Den populära sommardrinken har här blivit en cheesecake. Cheesecaken är delikat med eller utan rom (som kan ersättas med mjölk, om du vill).

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g digestivekex
  • 75 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 3 msk gelatinpulver
  • 125 g strösocker
  • 5 msk ljus rom
  • 1 dl lime juice
  • 1 tsk rivet lime skal
  • 1 tsk rivet citron skal
  • 4 äggulor
  • 4 äggvitor
  • 500 g cream cheese
  • 125 g florsocker
  • 2½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
    2. Blanda i en medelstor kastrull, gelatin, socker, rom och lime juice. Rör i äggulorna och blanda allt väl. Koka blandningen på medelhög värme under konstant omrörning, tills blandningen tjocknar. Dra då bort kastrullen från värmen och ställ åt sidan för att svalna.
    3. Vispa cream cheesen fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt gelatinblandningen och vispa tills allt är väl blandat.
    4. Vispa äggvitorna till mjuka toppar, tillsätt florsockret gradvis under fortsatt vispning tills äggskummet bildar styva toppar. Vänd försiktigt ner äggskummet i ostsmeten.
    5. Vispa grädden till hårda toppar bildas. Vänd försiktigt ner gräddvispet i ostsmeten.
    6. Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt cheesecaken stå kallt tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
    7. Om du vill kan du spritsa "gräddrosor" runt om cheesecaken som dekoration.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben