Dajmrulltårta

Serverar: 1 portioner

Ej provat ännu

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 msk kakao
  • Fyllning
  • 150 gram smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 1 st dubbeldajm
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner bakpulvret. Sikta sedan ner kakao blandat med vetemjöl. Blanda ihop till en jämn smet. Bred ut smeten i ett jämt lager på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 4-5 min i 250° ugnsvärme. Passa så att kakan inte blir för hårt gräddad. Ta fram ett nytt bakplåtspapper som du strör ett fint lager av strösocker på ( du kan även strö sockret över rulltårtan). Nu tar du tag i kanten på pappret där rulltårtan finns och lyfter upp den - stjälp upp den på det sockerbeströdda pappret. Låt rulltårtan svalna en stund dra sedan bort pappret från kakan. Under tiden gör du smörkrämen. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan. Krossa dajmen och blanda sen ner den i smörkrämen. Bre smörkrämen över den avsvalnade rulltårtan och rulla ihop den.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    eva_jonte 18 maj 2008

    mums!! jättegott!! påminner ju mkt om drömrulltårta, men blir ju lite xtra med daim i, gott gott!

    sockerpiller 5 april 2009

    Det låter gott! Däremot tror jag att det blir lite väl stor portion för bara en person :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben