En härlig rulltårta med fyllning av smörkräm och krossad dajm.
Ingredienser
3 ägg
1½ dl strösocker
½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
Fyllning
150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldajm
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vänd ner i smeten. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 5 minuter. Passa så att kakan inte blir för hårt gräddad.
- Ta fram ett nytt bakplåtspapper som du strör ett fint lager av strösocker på (du kan även strö sockret över rulltårtan). Nu tar du tag i kanten på papperet där rulltårtan finns och lyfter upp den - stjälp upp den på det sockerbeströdda papperet.
Låt rulltårtan svalna en stund, dra sedan bort papperet från kakan.
- Under tiden gör du smörkrämen. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan. Krossa dajmen och blanda sen ner den i smörkrämen. Bred smörkrämen över den avsvalnade rulltårtan och rulla ihop den.
Liknande recept
Kommentarer (1)
UNDERBARA!! Tog dock 1,5 sats av fyllningen *smile*