Dajmrulltårta

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig rulltårta med fyllning av smörkräm och krossad dajm.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 dubbeldajm
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vänd ner i smeten. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 5 minuter. Passa så att kakan inte blir för hårt gräddad.
    3. Ta fram ett nytt bakplåtspapper som du strör ett fint lager av strösocker på (du kan även strö sockret över rulltårtan). Nu tar du tag i kanten på papperet där rulltårtan finns och lyfter upp den - stjälp upp den på det sockerbeströdda papperet. Låt rulltårtan svalna en stund, dra sedan bort papperet från kakan.
    4. Under tiden gör du smörkrämen. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan. Krossa dajmen och blanda sen ner den i smörkrämen. Bred smörkrämen över den avsvalnade rulltårtan och rulla ihop den.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vanillalover 20 april 2009

    UNDERBARA!! Tog dock 1,5 sats av fyllningen *smile*

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben