Är det inte jätteroligt att kunna bjuda på sina egna kondiskakor!
Ingredienser
50 g mjukt smör
5 dl sockerkaks- eller småkakssmulor
2 tsk kakao
Arraksessens eller punsch efter smak
300 g grön marsipan
Florsocker till utbakning
100 g mörk choklad
Instruktioner
Rör smör och smulor krämigt och rör ner kakao.
Tillsätt arrak efter smak. Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg dem i frysen.
Kavla marsipanen till ca 2mm tjock. Använd florsockret att "mjöla" med under kavling om det kladdar. Skär marsipanen i breda remsor ( som är tillräckliga för att rulla in arraksrullarna i ). Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad. Ta av skålen från värmen så fort det har smält. Hacka resterande choklad fint och rör ner den så att det smälter. Låt svalna.
Skär rullarna i ca 4cm och doppa ändarna i choklad.