Den beroendeframkallande kakan

Denna kakan kan åtnjutas på Solberga gård vid Köpingsvik Öland. Vill man göra kakan till efterrätt, kan man under kokostäcket lägga exempelvis persika eller päron från burk, eller pumpa i sockerlag. Servera med vispad grädde( och lite äkta vanilj i grädden är inte fel)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kakaopulver
  • 1 krm salt
  • 2 tsk torrt snabbkaffe
  • 2 dl smält smör
  • Kokossås
  • 6 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1,5 dl sirap
  • 1 dl socker
  • 1 påse riven kokos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda väl vetemjöl, kakaopulver, salt och snabbkaffe. Rör de de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt smält smör. Häll smeten i väl smord form med kokos utspridd. Grädda i ca15 minuter i 200 grader. OBS- kakan ska ej vara helt fast!
    2. Gör under tiden kokossåsen: Blanda smör, grädde, sirap, socker och riven kokos. Låt sjuda sakta i cirka 3 minuter. Häll kokossåsen över botten och grädda i ugnen ytterligare cirka 15 minuter tills den fått färg. Låt svalna!

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    Smultronpuss 1 november 2009

    Vet inte vad jag gjorde för fel? Men den vart ladrig fastalls...och juh längre jag hade den i ungnen juh mer bränd vart bara kokossåsen ? Ska den bli fast över huvudtaget?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben