Den jättegoda äppelkakan

Seg och lite knäckaktig. Ett roligt alternativ till den som tröttnat på den vanliga smulpajen men ändå inte kan få nog av äppelpajer!

Ingredienser

  • 2-3 äpplen
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl avsvalnat smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker, häll i det avsvalnade, smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Det går bra att använda kokos istället för ströbröd. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Tryck ned dem i smeten. Kakan ska vara helt täckt av äppelklyftor. Grädda i 175 grader i ca 35 min (jag brukar ha den inne ca 50 min).

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    margitkallgren 21 augusti 2009

    Den här var jättegod jag ger dig hög poäng. Margit

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben